Caută în blog

Copiii şi tehnologia (invitaţie)

E o zi cu soare. O după amiază caldă de primăvară. Sunem în maşină, ne întoarcem spre casă. Suntem toţi obosiţi... Cei trei copii ai noştri (eram însărciantă cu al patrulea pe vremea aceea) plâng pe rând, apoi în cor. Apoi se ceartă, apoi se pălmuiesc, se trag de păr, urlă. Soţul meu aproape plânge, pentru că nu poate conduce în hărmălaie. Dă muzica la maxim. Mie, efectiv îmi vine să sar din maşină.
E o zi din aceea... la puterea a treia...
Oprim la semafor. În stânga noastră ne atrage atenţia o maşină luciosă (de curată ce era), roşie, străluncind în soarele primăvăratec. Dacă ar fi fost linişte, sigur s-ar fi auzit şi ceva muzică clasică pe fundal. Adulţii din faţă păreau atât de senini, de calmi...
 În spate, doi copii mâgâiau tandru telefonul, respctiv tableta. Şi era linişte...
....
....
....
Sunt convinsă că şi copiii aceia au un timp limitat în faţa ecranelor, ca şi copiii mei, ca şi toţi copiii... :). Pentru că părinţii lor sunt informaţi şi ştiu că expunerea copiilor la ecrane (în special a celor de vârstă mică) , poate dăuna (grav) dezvoltării lor ulterioare.

Ştiaţi că românii sunt pe locul al doilea în topul ţărilor europene care petrec cel mai mult timp online, cu o medie de 18,6 ore petrecute săptămânal pe internet?
Sau că Academia Americană de Pediatrie (AAP) recomandă, folosind argumente dovedite ştiinţific, să nu fie folosite ecranele pentru copiii mai mici de 2 ani.?

Pe 15 septembrie, la București, la Hotel Sheraton va avea loc un eveniment inedit organizat de English Kids Academy, divizia de limba engleză a International House: „Copilul meu şi tehnologiile - oportunități şi riscuri”. Specialiști în educație, securitatea informației, neurologie vin pregătiți cu răspunsuri la întrebări întrebări complexe legate de utilizarea tehnologiei de către copii și cu soluții optime pentru ca adolescenții și copiii să se bucure de o dezvoltare cât mai frumoasă și armonioasă.


Vom afla răspunsuri la întrebări care ne frământă pe toţi:
 • La ce vârstă poate începe bebeluşul meu să se uite la televizor?
 • Este în regulă pentru un copil de 1-3 ani să se joace pe tabletă?
 • Sunt motive să-mi fie frică pentru copilul meu de Deep web, „Reţeaua din adâncuri”?
 • Ar trebui să permit copiilor mei adolescenţi să petreacă ore în şir pe smartphone?
 • Ce (NU) știm despre dependenţa de internet?
 • Care sunt cele mai noi studii efectuate de neurologi, ciberpsihologi și cercetători din domeniu?
 • Ce soluții avem la îndemână pentru a ne proteja, pe noi și pe copiii noștri?
Vor răspunde:
 • Mihai Laurenţiu Gânj - Fondator IH Bucharest, Inspector IH World Organisation, Consultant în Dezvoltarea Relațiilor Umane și Trainer calificat de Transformational Psychology Institute din Bergen, Olanda
 • Georgiana Rosculeţ - Coordonator Programe Educaţionale "Salvaţi Copiii"
 • Raluca Ioana Teleanu - Medic Șef Secție Neurologie Pediatrică - Spitalul Clinic de Copii "Dr. V. Gomoiu" Lector universitar - Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila"
 • Christian Ciocan - Comisar Șef Poliţia Română, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalităţii
  Gazda evenimentului este Virgil Ianţu.

Biletele pot fi achiziţionate de aici (folosind codul EKA30, beneficiaţi de 50% reducere la achiziţionarea biletelor online)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină