Caută în blog

Săptămâna Europeană a Roboticii 17-26 noiembrie 2017

Robotica, în lume, este deja o industrie. În România, din păcate, încă este la nivel de povestiri ştiinţifico-fantastice.
Săptămâna Europeană a Roboticii este o iniţiativă a EURobotics, începută în 2011, ce are drept scop promovarea industriei roboticii in tarile Uniunii Europene.

Pe parcursul săptămânii viitoare va avea loc o serie de evenimente, pentru adulţi şi pentru copii create special "pentru a sublinia importanţa acestei industrii în cele mai variate domenii. De asemenea, prin aceste activităţi se doreşte stimularea studenţilor de orice vârsta să urmeze o educaţie tehnologică, fie ea programare, robotică, inginerie sau alte domenii."

Lista completă a enemimetelor o puteţi găsi pe pagina de Facebook Săptămâna Roboticii.
Atenţie, se caută voluntari!Cred că este inutil să menţionez că băieţii mei sunt fascinaţi de roboţi. Diferenţa dintre ceea ce trăiesc ei şi copilăria noastră, este că acum roboţii chiar există şi sunt folosiţi în multe domenii: de la medicină la industria auto.
Astfel de manifestări îi pot ajuta pe copii sau pe adolescenţi să-şi descopere vocaţia (nu jocurile pe tabletă sau calculator) şi să urmeze o carieră într-un domeniu nou, dar care cu singuranţă se va dezvolta rapid şi... uimitor.

Vă puteţi implica şi voi în acestă serie de evenimente, în primul rând dând vestea mai departe, apoi participând la evenimente sau chair organizând unul. Mai multe detalii găsiţi aici.

Vom avea un sfârşit de săptămână aglomerat, plin de evenimente interesante! Aştept cu nerăbdare să-mi spuneţi cum a fost şi ce eveniment aţi ales... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină