Caută în blog

Digital Parents Talks 7

Sâmbăta, 27 mai, a avut loc al 7-lea seminar Digital Parents Talks, cu tema Social Media & Content Marketing.
Cum pe mine mă interesează foarte tare subiectul, nu puteam să lipsesc. Și am făcut foarte bine că nu am lipsit, pentru că am aflat multe lucruri folositoare.

În prima parte a cursului Matei Psatta,  profesor la Ok Institute, a vorbit despre ce ar trebui să conțină postările noastre și cum ar trebui să fie scrise, pentru a vă capta atenția.
 • Totul începe de la "De ce scriu?"
  Și aici răspunsul meu este: "Pentru că nu pot să tac". Și pentru că am învățat la școală, că "procesul e mai important decât succesul" 😊.
 • Matei ne-a recomandat și câteva lecturi, pentru a ne îmbunătăți scrisul: Creativity Inc. (scrisă de fondatorul Pixar), The Seven Basic Plots (o carte care prezintă scenariile principale după care sunt scrise majoritatea poveștilor)
 • și câteva site-uri utile: Google Trends (ca să vedeți ce mai caută lumea pe net), Content Machine (când nu mai știi despre ce să scrii) și Buzzsumo (ca să afli cele mai discutate subiecte în Social Media)
În partea a doua, Lavinia Pavel, ne-a dat câteva tips & tricks pentru o mai bună vizibilitate în rețelele de socializare.
 • Verificați mereu statisticile paginii, pentru a fi la curent cu ora la care fanii voștri sunt online și pentru a-i cunoaște mai bine.
 • Folosiți emoticons în loc de like, pentru ca postarea preferată să devină (și) mai vizibilă
 • Folosiți maxim 140 de caractere în postare.
 • Folosiți anunțurile plătite targetat și specific. 
 • Folosiți boost post pentru postările care au deja un reach mare.
 • Comentariile fac postările mult mai vizibile în newsfeedul prietenilor.
 • Noutățile despre Facebook le puteți afla de aici, iar despre Social Media, aici.
Copiii au participat la un atelier de Storytelling cu Liviana Tane și un atelier de magie, unde au învățat trucuri de la Bogdan Muntean.


Trebuie să mai menționez bufetul deosebit (da, am o slăbiciune pentru mâncare) și organizarea perfectă 😊.

Digital Parents Talks reprezintă o serie de evenimente organizate de Parenting PR, respectiv Ana Nicolescu și Lavinia Pavel, care au ca scop informarea și educarea gratuită a nișei de bloggeri de parenting și conectarea acestora cu brandurile importante de pe piață.
Această conferință a avut loc cu sprijinul DGASPC sector 6 care ne-a pus la dispoziție locația Conacul Golescu Grant, Aqua Carpatica, Cartoon Network și Andreea Mira Photography.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină