Caută în blog

Despre alimentația sănătoasă - Food Revolution Day 2017

Am început să mă documentez temeinic despre alimentația sănătoasă o dată cu diversificarea primului meu copil. Tot atunci, dintr-o întâmplare fericită, am ajuns în echipa diversificare.ro, iar documentarea pe tema nutriției a devenit sarcină de serviciu. 😊
Foarte repede, "serviciul" a devenit pasiune. O pasiune atât de mare, încât dacă aș mai avea timp și bani, m-aș apuca de facultatea de medicină 💪.

Nu sunt pasionată de nutriție doar ca obiect de studiu, ci și de bucătărie. Colecționez cărți de bucate, urmăresc chef-i celebri, iubesc să aflu istoria preparatelor pe care le gătesc sau le degust.

Unul din chef-ii mei preferați este Jamie Oliver. Îl admir enorm pe omul acesta și îl consider un erou contemporan. Nu numai pentru că are 5 copii 😉, ci și pentru că folosește toate resursele de care dispune pentru atrage atenția asupra alimentației sănătoase.Trăim într-o lume nebună, care și-a pierdut aproape definitiv "uzul rațiunii". Marile corporații (dar nu numai ele), fac orice de dragul profitului. Bunul simț pare să fi dispărut cu desăvârșire și mi se pare că am devenit obsedați de cantitate: ne dorim multe lucruri, pierdem mult timp, mâncăm mult...


Ori de câte ori pot (pe blog, în rețelele de socializare sau în viața privată), sfătuiesc oamenii să citească cu atenție etichetele produselor pe care le cumpără. Să aleagă producători locali (mici), produse de sezon și alimente cât mai puțin procesate.

Copiilor le vorbesc mereu, încă de când erau mici, despre ce se întâmplă în organismul nostru atunci când mâncăm diferite lucruri. Le explic, pe înțelesul lor, despre strategii de marketing și publicitate aproape la fiecare vizită în supermarket, unde în dreptul casei de marcat este plin de dulciuri și acadele, dispuse fix la nivelul lor.
Încerc să le explic despre faptul că noi nu cumpărăm și nu vom cumpăra niciodată anumite produse, chiar dacă pe eticheta lor există personajul preferat...

Pare complicat, dar, spre surprinderea mea, copiii înțeleg. Se bucură mult atunci când gătim împreună și chiar îmi sunt ajutoare de nădejde în bucătărie! ❤

Nu credeam că a păstra un regim de viață sănătos poate fi atât de complicat și că unii adulți nu pot înțelege faptul că zahărul este foarte nociv, în special pentru copii.
Din fericire, din ce în ce mai mulți oameni află despre pericolele ascunse în ambalaje frumos colorate.
Un eveniment deosebit, la care am marea bucurie să particip, este

Food Revolution Day 2017FOOD REVOLUTION este un program implementat de Jamie Oliver la nivel mondial și are ca scop educația alimentară a copiilor ca și fundament pentru o viață sănătoasă.

Evenimentul se desfășoară anual, iar anul acesta tema principală este marketingul echitabil (#fairmarketing) și mâncarea sănătoasă (#nojunk).
Pentru că în zilele noastre, copiii sunt expuși la marketing și reclame mai mult ca niciodată, prin forme ingenioase de promovare a produselor și băuturilor nesănătoase, de tipul ,,junk food”.
Aproximativ 90% din reclamele de la TV sunt pentru produse bogate în sare, zahăr și grăsimi nesănătoase. Iar asta nu e tot! Marketing-ul pentru copii include și o gamă foarte largă de tactici, cum ar fi: ambalajele atractive, poziționarea în locuri strategice pe rafturi, mostre gratuite, jocuri video sau desene, vedete, tabere, activități și programe pentru copii și câte și mai câte!
FOOD REVOLUTION DAY este ziua în care în întreaga lume Ambasadorii acestui proiect sărbătoresc alimentația sănătoasă organizând evenimente publice si ateliere de gătit sănătos pentru copii și părinți.
Așadar, în calitate de partener media al acestui eveniment 😍, vă invit sâmbătă, 20 mai, între orele 10.30-13.30, la Conacul Golescu Grant, unde peste 300 de copii (6-12 ani) și părinți vor găti împreună cu nutriționiști, bloggeri și vedete, delicioasele rețete concepute de Jamie Oliver. 
Pentru înscriere folosiți acest link, iar pentru mai multe amănunte, urmăriți pagina evenimentului și hashtag-urile  #FoodRevolutionDay2017 #FairMarketing #NoJunk

Ne vedem acolo!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină