Caută în blog

Prin labirintul Calea Griviței

Ați fost vreodată pe Calea Griviței?
Eu, de multe ori. Mi s-a părut întotdeauna că are ceva pitoresc. Un melanj de nou și vechi, de sărăcie și coolness care cu greu poate fi găsit în alt parte... Un labirint, deși paradoxal, strada e cât se poate de dreaptă. Un labirint al emoțiilor, al senzațiilor, al omenescului.
Dacă aveți chef de o experiență specială, vă invit la performance-ul În Grivița. Insist chiar să veniți, având în vedere că mâine, 16 septembrie, are loc ultima reprezentație (de la orele 19, la J'ai Bistrot).


În Grivița este copilul proiectului Oameni Invizibili, proiect în care m-am implicat cu mare drag.
Ideea de a construi un spectacol bazat pe poveștile culese la fața locului mi s-a părut extraordinară!

Se pare că nu numai mie, pentru că Oameni Invizibili/În Grivița a fost nominalizat printre proiectele care susțin candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 și a câștigat o finanțare din partea ARCUB și a Primăriei Municipiului București.

Oamenii implicați sunt o parte din echipa Scrie Despre Tine (un alt proiect minunat, care apropos, ține sâmbătă (17 septembrie) un atelier deschis, pentru cei care vor să învețe să scrie). Ei au stat de vorbă cu oamenii de pe stradă, au aflat poveștile lor și le-au pus cap la cap cu ajutorul unui workshop de teatru imersiv susținut de Riccardo Brunetti și Emanuelle Nargi. Așa a luat naștere În Grivița, un spectacol foarte viu, o provocare atât pentru actori, cât și pentru spectatori.

Nu o să vă povestesc prea multe despre spectacol, căci nu vreau să vă stric surpriza. Dacă nu puteți ajunge mâine, puteți urmări transmisiunea în direct pe pagina de Facebook Oameni Invizibili.
Atât vă spun: cred cu tărie că teatrul trebuie să fie mai aproape de oameni, că oamenii trebuie să (re)învețe emoția în fața actului artistic. Cred că În Grivița e un pas către inimi. Reacțiile pe care le-am văzut în public sunt de neprețuit.
Aștept cu nerăbdare să îmi povestiți cum a fost!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină