Caută în blog

Săptămâna Internaţională a Alăptării 1-7 august 2015

Încă din 1992, în fiecare an, în perioada 1-7 august, este sărbătorită Săptămâna Inernaţională a Alăptării (World Breastfeeding Week). Scopul acestei maniferstări este de a promova Declaraţia Innocenti, care susţine, printre altele, că toate femeile ar trebui sprijinite şi încurajatte, astfel încât să poartă alăpta exclusiv cel puţin 6 luni, apoi să continue alăptarea până la 2 ani şi peste, laptele matern fiind o sursă de hrană (şi nu numai) de neînlocuit.

Din păcate România stă foarte prost la capitolul acesta. Doar 12% din mame reuşesc să alăpteze exclusiv cel puţin 6 luni (mai multe detalii aici). După părerea mea, acest procent se datorează în mare parte lipsei de educaţie în domeniu, atât a cadrelor medicale, cât şi a viitoarelor mame.
(Pediatrii încă spun mamelor că recomandarea de a alăpta până la 2 ani este valabilă numai pentru ţările sărace (?!?!?!?). Vă daţi seama unde suntem... )

Din fericire lucrurile încep să se mişte. Există mai multe organizaţii care se luptă pentru a putea oferi mamelor (şi cadrelor medicale) informaţia şi sprijinul de care au nevoie:
Săptămâna Internaţională a Alăptării va fi sărbătorită şi în România printr-o serie de evenimente, care mai de care mai interesante şi mai spectaculoase.
Găsiţi programul complet pe blogul Suflet de Mămică.
Deşi eu momentan nu (mai) alăptez (voi reîncepe însă peste aproximativ 2 luni, a treia serie :p), voi participa la cel puţin 2 evenimente:


Alăptarea e Iubire, expoziţie de fotografie semnată Cristina Nichituş Roncea.
Expoziția va avea loc sâmbătă, 1 august, cu vernisajul la ora 10.00, împreună cu evenimentul Marea Ataşare Bucureşti 2015, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", iar între 2 şi 9 august, fotografiile pot fi admirate la Caffé D'arthé, str. Popa Nan, nr. 7.
Sunt mândră că am avut şi eu o contribuţie mică la acest proiect. Chiar dacă nu am participat la şedinţa foto, a participat rochia mea de mireasă, care, împreună cu modelul superb, a devenit afişul expoziţiei :)


Mămici pe Tocuri, ediţia a III-a, un eveniment care va avea loc pe 7 august, în 2 sesiuni, de la orele 10 şi de la 17.30, promite o zi specială mămicilor participante. Informaţii de calitate şi mult răsfăţ!
Sper să ajung şi eu!
“Mamici pe Tocuri” este un eveniment care a fost organizat pentru prima data in anul 2013, in Bucuresti. Dupa succesul primei editii, editia din 2014 a fost organizata atat in Bucuresti cat si in Brasov prin intermediul partenerilor de la “Happy Moms”.
“Proiectul “Mamici pe Tocuri” a luat nastere din dorinta de a arata lumii intregi ca suntem niste mamici extraordinare, mandre de faptul ca ne alaptam copii si, nu in ultimul rand, ca putem fi extrem de frumoase cand facem asta.

Editia din 2015, va avea loc in data de 7 August, pe parcursul a doua sesiuni, una de dimineata intre 10 si 12.30 si una dupa-amiaza intre 17.30 si 20, la Casa Pixi din Bucuresti (Str Aurel Vlaicu, nr 93).
Voi la ce eveniment veţi participa?
Abia aştept să aflu cum aţi petrecut această săptămână!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină